At bo til leje

Almen bolig

Hvad vil det sige, at bo til leje i en almen bolig? En almen bolig er karakteriseret ved, at der er ingen der tjener penge på huslejen.

 

Huslejen er bestemt på baggrund af de omkostninger der er ved drift og vedligholdelse. Yderligere skal boligafdelingens regnskab, så vidt muligt, gå i nul hvert år. 

 

Ordensreglement

Når man bor til leje i en boligforening som FOB, bor man ofte rigtig mange mennesker sammen, som eksempelvis i et lejlighedskompleks. Derfor har vi hos FOB udarbejdet et ordensreglement, som er guidelines til hvordan man gebærder sig som lejer, beboer og nabo.

 

I ordensreglementet vil du kunne læse om, hvordan man bedst tager hensyn til sine naboer, hvordan man tager hånd om sin lejebolig og meget mere.


Du kan søge efter dit ordensreglement for din afdeling her.

 

Hvis du oplever, at reglerne i ordensreglementet ikke bliver overholdt, bør du først og fremmest som beboer søge en løsning selv. Du kan blandt andet informere den anden beboer om ordensreglementet eller forklare hvilke gener du oplever, når beboeren overtræder ordensreglementet.

 

Dermed kan man bevare det gode naboskab og hjælpe hinanden til, at have et godt sted at bo.

 

Vedligeholdelse

Når du bor til leje i en bolig skal denne vedligeholdes. Du skal følge vedligeholdelsesordningen kaldet: Model A, som du kan læse her. Ved A-ordningen er lejeboligen normalistandsat når du flytter ind. Herefter har du pligten til at vedligeholde boligen i den tid du bor der, hvilket også omfatter udgifterne til vedligeholdelse.

 

Udgifterne til normalistandsættelse ved fraflytning nedskrives over 10 år, hvorefter FOB påtager sig alle udgifterne til dette. Dog betales al misligholdelse af dig som lejer - også efter de 10 år. Ved en normalistandsættelse indgår der: hvidtning, maling, tapetsering og rengøring.

 

Lejemål, hvor der er tilknyttet have og/eller udendørsanlæg, skal vedligeholdes så ofte, at det bevares i sin oprindelige form uden at være spoleret. Dog ser man bort fra almindelig forfald og ælde.

Kontakt FOB

Kontakt og åbningstider

Kontoret - tlf. 58 52 25 55

Slotsalléen 55 · 4200 Slagelse

 

 

Åbningstider

Mandag – torsdag: 9.00 – 11.00, samt torsdag mellem 15.00 - 17.00

Fredag: Ekspeditionen er lukket

Telefontid

Mandag – torsdag: 11.00 – 13.00, og igen fra 13.30 - 15.00
Fredag: Telefonen er lukket.

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her